Borderlands: The Pre-Sequel in oktober

2K en Gearbox Software hebben vandaag aangekondigd dat Borderlands: The Pre-Sequel vanaf 17 oktober 2014 wereldwijd verkrijgbaar is op Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Borderlands: The Pre-Sequel is momenteel in co-ontwikkeling bij Gearbox Software en 2K Australië en speelt zich af tussen Borderlands en Borderlands 2. De game brengt voor het eerst low-gravity shoot ‘n’ loot chaos naar Pandora’s maan. Daarnaast ontvangen degenen die een pre-order plaatsen bij één van de deelnemende retailers de Shock Drop Slaughter Pit bonuscontent, met zwaartekracht-trotserende vuurgevechten tegen de pittigste vijanden die de maan van Pandora te bieden heeft en spelers worden beloond met unieke in-game loot.

De game biedt gameplay die de zwaartekracht tart, met zuurstof aangedreven jetpacks, maar ook met nieuwe wapens, vijanden, voertuigen en maanlandschappen. Terwijl het team speelt als vier geheel nieuwe personage-klassen, met unieke vaardigheden, dragen spelers bij aan de opkomst van Handsome Jack en ervaren zij zijn geschiedenis: hoe hij transformeert in de megalomane tiran in Borderlands 2.

"Het is ongelofelijk spannend dat een geheel nieuwe Borderlands-ervaring er in oktober al aan staat te komen", aldus Randy Pitchford, president van Gearbox Software. "Als je al ‘s één van de Borderlands games hebt gespeeld, of als je een vriend hebt die nog nooit heeft gespeeld, dan is de kans om nu samen als een heel nieuw stel speelbare personages in een heel nieuwe game-ervaring te duiken, inclusief shooting & looting op de maan, dichterbij dan je denkt."