Baby's doodziek na besmet infuus

In Engeland zijn zorgen ontstaan over ziekmakende infuusvoeding voor baby's. Zeker vijftien kinderen liepen een bacteriële infectie op, een van hen is overleden. Het is niet uitgesloten dat nog meer kinderen ziek zijn geworden.

Het kind dat zondag overleed stierf aan een bloedvergiftiging die vermoedelijk veroorzaakt is door de voeding, zegt een woordvoerder van het Londense ziekenhuis Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust. De andere zieke kinderen lagen in ziekenhuizen door het hele land. Ze zijn geïnfecteerd met de Bacillus cereus.

Er loopt een onderzoek om te kijken of de voeding van het bedrijf ITH Pharma de oorzaak is, maar Public Health England (PHE) zegt dat daar sterke aanwijzingen voor zijn. In het programma Good Morning Britain zei een arts van PHE er 'redelijk zeker' van te zijn dat er geen kinderen meer ziek zullen worden. "We denken dat alle getroffen kinderen bij ons bekend zijn", aldus Deborah Turbitt. Ze kan niet uitsluiten dat er nog baby's ziek zijn geworden die niet zijn gemeld.

Patiënten die normale voeding niet kunnen verteren krijgen hun voedingsstoffen via een infuus. Alle ziekenhuizen die de besmette partij op voorraad hadden zijn gewaarschuwd.