[WK Hockey] Australische vrouwen boeken kleine zege op België

De nog ongeslagen Australische vrouwen hebben goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de halve finale. In de poule van Oranje boekten ze een krappe 2-3 overwinning op het nog puntloze België.

In de openingsfase waren de Hockeyroos, bij wie aanvoerder Madonna Blyth hersteld was van haar kuitblessure, duidelijk de betere ploeg. In het eerste kwartier versierden ze zes strafcorners. Jodie Kenny was uit de eerste poging al dichtbij een doelpunt, maar uiteindelijk was het Anna Flanagan die uit strafcorner zes de score opende. Het was haar vijfde treffer van het toernooi.

Daarna ging de Australische storm liggen en werden de Belgen steeds gevaarlijker. Jill Boon kreeg twee kansen om de gelijkmaker binnen te schieten, maar slaagde daar niet in. Allereerst schoot ze van dichtbij naast na een redding van goalie Rachael Lynch, daarna stond ze levensvrij in de cirkel, maar schoot ze wederom naast, omdat ze de bal slecht raakte. Op slag van rust viel de 1-1 dan toch. Stephanie de Groof schoot raak uit een strafcorner en bracht haar ploeg verdiend naast Australië.

Na rust kwam Australië al snel weer aan de leiding. De Aussies hadden dit keer minder strafcorners nodig om te scoren dan in de eerste helft. De eerste poging, van Jodie Kenny, was meteen raak.

De Belgen gaven zich echter niet gewonnen en scoorden vier minuten later de gelijkmaker alweer. Driemaal was scheepsrecht voor Boon, want dit keer faalde ze niet toen ze de bal in de cirkel aangespeeld kreeg. Ze liet de keeper kansloos: 2-2.

Vervolgens gingen de Australiërs op zoek naar hun derde treffer. Uit de vijf strafcorners die ze achter elkaar kregen, scoorden ze echter niet. Uiteindelijk moest er een strafbal aan te pas komen om de 3-2 te forceren. Jodie Kenny ging achter de bal staan en schoot hem slecht in over de grond, maar scoorde wel.

Daarna stond er voor de Belgen nog een kwartier op de klok. In dat tijdbestek probeerden de moegestreden Red Panthers het nog wel, maar werden ze nauwelijks meer gevaarlijk, waardoor Australië de derde overwinning op dit WK boekte.