Dag van vertrek voor Oranje richting Brazilië

Het Nederlands elftal vertrekt donderdag naar Brazilië, het land waar over een week het WK voetbal begint. De selectie meldt zich om 17.30 uur bij Huis ter Duin en zet vervolgens koers naar Schiphol. Daar stijgt rond 20.45 uur het vliegtuig op richting Rio de Janeiro, de uitvalsbasis van Oranje tijdens het toernooi. De volgende dag rond 5.30 uur lokale tijd komen de spelers daar aan.

De verliezend finalist van vier jaar geleden sloot woensdagavond de reeks oefenduels af met een 2-0 zege op Wales. De volgende officiële wedstrijd is van veel groter belang. Volgende week vrijdag neemt de formatie van bondscoach Louis van Gaal het in Salvador op tegen Spanje, de eerste tegenstander in de groepsfase. Tot die tijd staat er nog een hele reeks trainingen in Rio op het programma.

Op Schiphol zal worden geprobeerd om de spelers extra gemotiveerd in het vliegtuig te laten stappen. Oranjesupporters konden de afgelopen weken 'uitzwaaifilmpjes' insturen om het team succes te wensen. Deze zullen donderdag op alle schermen van de luchthaven te zien zijn.