[RG] Sharapova en Bouchard naar halve finale

Maria Sharapova en Eugenie Bouchard hebben zich geplaatst voor de halve finale van Roland Garros. De als zevende geplaatste Russische maakte met 1-6, 7-5 en 6-1 een einde aan het sprookje van Garbiñe Muguruza. De Canadese (18) had ook drie sets nodig tegen Carla Suárez Navarro: 7-6 (4), 2-6 en 7-5.

Sharapova had het enorm lastig tegen Muguruza, die deze week indruk maakte in Parijs. Zo won ze in de tweede ronde van titelverdediger Serena Williams. In de eerste set zette de Spaanse haar machtsvertoon uit de eerste vier ronden voort. Bovendien werd ze daarbij geholpen door de vele fouten van Sharapova. Muguruza brak de winnares van 2012 drie keer en won de eerste set met maar liefst 6-1.

Sharapova knokte zich net als in de vorige ronde tegen Samantha Stosur terug in de wedstrijd. Met een break in de elfde game verzekerde de Russische zich van een derde set. Daarin bleek de vierde game de doodsteek voor de ongeplaatste Spaanse. In een bijna tien minuten durende game kreeg Muguruza vijf breakpoints, maar die waren niet aan haar besteed.

Bouchard kwam in de eerste set een dubbele break achter tegen Suárez Navarro, maar de Canadese gaf niet op en pakte de set na een tiebreak. In het tweede bedrijf hield de als veertiende geplaatste Spaanse haar dubbele break voorsprong wel vast: 6-2.

In de beslissende set kwam Suárez Navarro op een 4-1 voorsprong, maar wederom wist ze geen raad met die weelde. Op 5-5 plaatste Bouchard de beslissende break, wat haar voor de tweede keer in haar carrière in de halve finale van een grandslamtoernooi brengt. Eerder dit jaar haalde de twintigjarige de laatste vier tijdens de Australian Open.