Niet meer security voor Brangelina na aanval

Brad Pitt en Angelina Jolie hebben niet de behoefte hun beveiliging aan te scherpen bij publieke optredens. Dat zegt de actrice in een reactie op de aanval van een journalist gericht op de acteur, woensdag op de rode loper in Los Angeles. "Mensen zoals hij zijn een uitzondering op de regel", motiveert ze.

De Oekraïense Vitali Sedjoek belaagde Pitt en zou hebben geprobeerd zijn gezicht in het kruis van de acteur te duwen. Pitt deelde daarop enkele klappen uit. "De meeste fans zijn gewoon geweldig", gaat Jolie verder. "We hebben door de jaren heen geweldige ervaringen beleefd en we zijn erg dankbaar voor hun steun. Dit heeft geen invloed op hoe we ons gedragen."

Pitt is de zoveelste celeb die Sedjoek op de rode loper lastigviel. Hij kroop eerder onder de jurk van actrice America Ferrera en trakteerde Will Smith uit het niets op een zoen. De journalist werd na de aanval op Pitt veroordeeld tot onder meer psychische hulp. "Ik ben een normale jongen. Ik ben niet gek", reageert hij.

Sedjoek heeft in het Amerikaanse entertainmentprogramma Extra inmiddels sorry gezegd voor zijn acties. "Ik bied mijn excuses aan aan de beroemdheden die ik door mijn stijl van entertainment in een lastig parket heb gebracht."