Van Brienenoordbrug weer dicht

De A16 tussen Rotterdam en Breda is dinsdagochtend in beide richtingen voor een deel afgesloten vanwege een technisch probleem met de Van Brienenoordbrug bij Rotterdam. Door de storing gaat de brug niet meer naar beneden, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Voor de weggebruikers die achter de slagbomen stilstaan, zit er niets anders op dan wachten. Hoelang de verstoring gaat duren, is onduidelijk. In beide richtingen staan inmiddels files van drie en zeven kilometer. Weggebruikers kunnen omrijden via de A15 en A4.

Update 14.18 uur:
De Van Brienenoordbrug bij Rotterdam is weer dicht. De storing waardoor de brug over de Nieuwe Maas bleef openstaan, is verholpen. Dat heeft een woordvoerder van de ANWB dinsdag  gezegd. De oorzaak van het technische probleem is nog onbekend.

De weggebruikers die achter de slagbomen stilstonden hebben ruim een uur moeten wachten voordat ze verder konden. In beide richtingen leverde dat lange files op. Vanuit het noorden zeven kilometer en vanuit het zuiden negen à tien kilometer. Het verkeer moet voorlopig nog rekening houden met extra drukte. "Die files zijn niet zomaar weggepoetst", aldus de zegsvrouw.

De brug ging overigens maar aan een kant van de A16 niet dicht. Het verkeer moest echter ook aan de andere zijde wachten, omdat de slagbomen niet opengaan als er nog een brugdeel openstaat.