'Joëlle Witschge houdt Waylon op rechte pad'

Joëlle Witschge zorgt ervoor dat haar vriend Waylon nooit meer naar de verdovende middelen hoeft te grijpen. Dat beweert althans haar opa Rini Huis in 't Veld. "Die twee hebben het zó fijn samen. Een betere motivatie om clean te blijven, is er niet", zegt Huis in 't Veld in De Telegraaf.

De 34-jarige zanger, die jaren geleden afkickte van meerdere verslavingen, heeft sinds maart een relatie met de 22-jarige dochter van oud-voetballer Richard Witschge. "Ze hebben het zo verschrikkelijk leuk samen, dat is geweldig om te zien", zegt de opa van Joëlle over het koppel.

Vorige week deden geruchten de ronde dat Waylon weer naar de drugs had gegrepen toen hij kort van de aardbodem verdwenen leek te zijn. De zanger kwam niet opdagen tijdens optredens van The Common Linnets, het gelegenheidsduo dat hij vormde met Ilse DeLange. Huis in 't Veld ergerde zich aan de geruchten over een terugval. "Daarvan is in de verste verten geen sprake. En ik zal je zelfs vertellen: als dat zo was, geloof ik niet dat het nog lang zou kunnen duren tussen die twee."

Volgens Huis in 't Veld hebben de zanger en Witschge het erg fijn samen. "Ze zijn geregeld met elkaar op stap, doen de leukste dingen samen. Ik geloof dat als je Waylon een goede reden zou moeten geven om niet in vroegere gewoonten te vervallen, dat het Joëlle is."