Forza Horizon 2 aan de horizon

De open-wereld racer Forza Horizon 2 is officieel aangekondigd. De spin-off van de populaire Forza-serie komt in de herfst naar Xbox 360 en Xbox One. Het spel zal in tegenstelling tot eerdere geruchten zich niet afspelen in Louisiana. Wij mogen het spel dichter bij huis verwachten, namelijk in Zuid-Europa.

Het spel bevat meer dan honderd auto's, er komt een nieuw weersysteem in en Drivatar van Forza Motorsport 5 keert terug. Het spel zal wederom draaien om een groots festival dus de muziek is weer van hoge kwaliteit zoals in het eerste deel. Tevens heeft bijna elke racegame wel een mascotte als het op auto's aankomt. Forza Horizon 2 is hier niet anders in en schuift de schitterende 2015 Lamborghini Huracán naar voren.

Forza Horizon 2 wordt door twee verschillende studio's gemaakt. De Xbox 360-versie wordt gemaakt door Sumo Digital (bekend van onder andere Xbox Fitness en F1 2009 voor de PSP en Wii) en de Xbox One-versie door Playground Games, de studio achter Forza Horizon 1. Zij hebben sterke banden met Turn 10, de makers van Forza Motorsport. Ze delen onder ander techniek voor de games met elkaar uit en hetzelfde gaat op voor het personeel tussen beide studio's.

Forza Horizon 2 gaat gebruikmaken van de engine van Forza Motorsport 5. Als gamers hopen wij dat het de 60 fps @ 1080p aanhoudt zoals Forza Motorsport 5.

Forza Horizon 2