[WK Hockey] Caldas vooral tevreden over tweede helft hockeysters

Max Caldas vindt dat de Nederlandse hockeysters maandag in de WK-wedstrijd tegen België vooral in de tweede helft aan de verwachtingen hebben voldaan. "Daar ben ik erg tevreden over", sprak de bondscoach na de 4-0 zege. "We lieten toen zien dat we technisch en fysiek grote stappen hebben gemaakt."

Ondanks de razendsnelle openingstreffer van Ellen Hoog zat Caldas zich in de eerste helft af en toe te verbijten op de bank. "Misschien kwamen we wel te vroeg op voorsprong", betoogde hij. "Daardoor ging de scherpte er wat af. Gelukkig speelden we in de tweede helft in een veel hoger tempo."

Met ruime zeges op Japan (6-1) en België op zak, mag de selectie nu van twee rustdagen genieten. Pas donderdag staat de volgende groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland op het programma. "Eigenlijk zou ik het liefste morgen meteen weer spelen", zei aanvoerster Maartje Paumen. "Maar voor ons herstel is dit misschien wel beter."

Caldas is ondanks de rustdagen niet van plan om te veel gas terug te nemen. "Morgen hebben we een hersteltraining, maar overmorgen trainen we scherp", verklapte de bondscoach. "We moeten zoveel mogelijk in ons ritme zien te blijven."