Olympisch bobsleeremmer Khrenkov (29) overleden

Bobsleeër Nikolai Khrenkov is maandag bij een auto-ongeluk om het leven gekomen. De 29-jarige Rus was op weg naar zijn ouders in zijn thuisstad Zheleznogorsk toen hij frontaal geraakt werd door een andere auto. Ook de bestuurder van de andere auto kwam om het leven.

Tijdens de Olympische Spelen in Sochi kwam Khrenkov in de viermansbob in actie als remmer voor piloot Nikita Zakharov. Met de Rusland 3 werden ze vijftiende. In de World Cup kwam hij afgelopen seizoen drie keer in actie. In de tweemansbob duwde hij in Lake Placid de tweemansbob van Alexander Kasjanov aan, de tweede Russische piloot. In Winterberg zat hij bij Zakharov in de viermansbob en in Igls mocht hij plaats nemen achter dubbel olympische kampioen Alexander Zubkov.

"Nikolai was een professionele sporter en een geweldige atleet", aldus Alexey Vovoeda, die als remmer van Zubkov twee keer olympisch goud pakte in Sochi. "Hij was niet bang voor de dood, haalde alles uit zijn leven en genoot van elk moment. Zijn dood is een groot verlies."

Khrenkov begon in 2011 als remmer bij het nationale bobsleeteam. Tot die tijd was hij een atleet met de tienkamp als specialiteit. Daar was hij echter niet goed genoeg en dus ging hij op het aanbod van de bobsleecoach in om het als remmer te proberen. In 2013 maakte hij deel uit van een groep sporters die schoolkinderen les gaven over de relatie tussen wetenschap en sport. In datzelfde jaar kreeg hij een hoge onderscheiding binnen de Russische sportwereld.