Geslagen DWDD-homo hoopt dat recht zegeviert

Wilfred de Bruijn, de Nederlandse homoseksueel die vorig jaar in Parijs met zijn partner werd mishandeld, verwacht dat dinsdag recht wordt gesproken. De rechtbank in Parijs doet dan uitspraak in de zaak tegen drie van de vier verdachten van de mishandeling. Tegen hen werd tot twee jaar cel geëist.

De Bruijn werd vorig jaar april zwaar toegetakeld toen hij met zijn vriend door de Franse hoofdstad van een feest op weg was naar huis. De volgende dag zette hij een foto van zijn gehavende gezicht op Facebook. Die bracht een stroom van reacties teweeg. Zo was de foto van de gehavende De Bruijn een paar dagen later in Parijs te zien tijdens een demonstratie van homobewegingen. Hij verwierf daarop bekendheid door een aantal maal bij De Wereld Draait Door aan te schuiven.

De Nederlander zegt tegen Novum Nieuws er alle vertrouwen in te hebben dat recht zal worden gesproken. Hij en zijn vriend zijn ook buitengewoon onder de indruk van het werk van de politie, vertelt hij maandag. "We weten in hoeveel gevallen van geweld op straat nooit een verdachte is gevonden."

De vier jonge verdachten werden in september aangehouden. Tegen de 19-jarige Taieb K. werd begin mei twee jaar cel geëist plus een jaar voorwaardelijk. De 19-jarige Abdelmalik M. wil het Openbaar Ministerie anderhalf jaar in de cel zien, plus een jaar voorwaardelijk. K. en M. zitten nog vast.

Tegen de 21-jarige Kidé T. werd zes maanden cel plus nog eens zes maanden voorwaardelijk geëist. Hij zou niet hebben meegedaan aan de gewelddadigheden, maar zijn kompanen ook niet hebben tegengehouden. T. is inmiddels op vrije voeten.

De vierde verdachte moet later voor een kinderrechter verschijnen.