Wesley Sneijder laat toetjes staan voor WK

Yolanthe Sneijder-Cabau hoeft in aanloop naar het WK voetbal niet met desserts bij haar man aan te komen. Wesley Sneijder laat zijn toetjes dan staan. "Terwijl ik zelf stiekem extra slagroom neem bij mijn aardbeien en daarna op de bank heus wat chips eet, neemt Wes nog niet eens een toetje", zegt de voetbalvrouw in Veronica Magazine. "Zo serieus is hij."

Sneijder-Cabau moet ook opletten met welke maaltijden ze op de proppen komt. "Ik kook, dus ik doe mijn best zo veel mogelijk vis, vlees en knapperige groenten te maken." De voetballer schroeft ook zijn training in aanloop naar het WK flink op. "Hij staat vroeg op, ontbijt en traint, traint, traint. Tot aan zijn siësta. Want van jongs af aan slaapt hij elke middag twee uurtjes."

De 29-jarige presentatrice denkt dat haar echtgenoot het liefst voor het Nederlands elftal speelt. "Natuurlijk vindt hij het 't allermooist als hij voor zijn land mag voetballen. Dat hij vanuit de catacomben het veld oploopt en daar met trots staat en alles geeft tijdens de westrijd voor oranje."

Sneijder-Cabau hult zich tijdens de wedstrijden fanatiek in het oranje. "Zodra het WK begint, denk ik alleen nog maar aan oranje." De voetbalvrouw is dan ook erg benieuwd hoe Nederland het er vanaf brengt tijdens het kampioenschap dat volgende week donderdag begint in Brazilië. "Ik hoop dat we met Nederland heel ver gaan komen."