'Duitsers investeren in Amsterdamse studentwoning'

De Duitse investeringsmaatschappij International Campus (IC) steekt honderdvijftig miljoen euro in het ontwikkelen van studentenwoningen in Nederland. Van de 2250 nieuwe woningen komen de meeste in Amsterdam te staan. Dat meldt Het Financieele Dagblad maandag.

Volgens de zakenkrant komen steeds meer buitenlandse investeerders af op de Nederlandse markt voor studentenwoningen. Eerder investeerde het buitenlandse City Living al in 1250 Nederlandse appartementen voor studenten. Het FD haalt een onderzoek aan waaruit blijkt dat in 2025 een tekort van zeventigduizend stundentenkamers ontstaat. Daardoor is investeren aantrekkelijk.

IC treedt alleen op als financier. De ontwikkeling is in handen van het Nederlandse Duwo, dat al twintigduizend studentenkamers in bezit heeft. De huren van de nieuwe appartementen gaan maximaal 395 euro per maand kosten. 'Deze huurprijs kunnen studenten ook betalen nu de studiebeurs wordt vervangen door een sociaal leenstelsel', stelt directeur Jan Benschop van Duwo in het FD.