Schippers scherpt NR zevenkamp aan

Dafne Schippers heeft in Götzis haar eigen Nederlands record op de zevenkamp aangescherpt. Dit deed ze nadat ze gisteren in deze strijd om het record al een knappe 22.35 op de 200 meter liep, ook al een verbetering van haar oude record. De strijd was niet zonder concurrentie, want landgenote Nadine Broersen eindigde slechts 9 punten achter haar.

Schippers kende een goede meerkamp in Oostenrijk, waar ze net als een jaar geleden op de derde plaats eindigde. Ze liep persoonlijke records op alle loopnummers en verloor alleen veel punten op haar persoonlijk record, behaald tijdens haar bronzen zevenkamp op de WK atletiek in Moskou vorig jaar, bij het hoogspringen. Broersen kende een wat stabielere aanloop bij de eerste vijf onderdelen waarop ze nergens punten verloor, maar de indoorwereldkampioene op de vijfkamp verloor kostbare punten bij het speerwerpen, waar ze in verhouding tegenviel. Ze kon het verlies net niet meer goedmaken op haar landgenote in de afsluitend 800 meter en kwam op 6536 punten wat goed was voor een vierde plaats. Het Nederlands record is aangescherpt van 6477 punten naar 6545 punten.

Het was sowieso een erg goede meerkamp voor de Nederlandse dames, want Anouk Vetter en Nadine Visser behaalden ook persoonlijke records waardoor er 4 Nederlandse dames in de top 15 eindigden. Voor deze twee dames was het de eerste keer dat ze een puntentotaal van boven de 6000 scoorden op de zevenkamp.