Opnieuw Nederlands record voor atlete Hassan

Atlete Sifan Hassan heeft haar jonge Nederlandse record op de 1500 meter alweer aangescherpt. Tijdens de Diamond League in Eugene kwam ze tot een geweldige tijd van 3:59,38 minuten, waarmee ze haar 'oude' record ruimschoots verbeterde. 

Twee weken eerder liep de geboren Ethiopische naar 4:01,18 tijdens de Diamond League in Shanghai. Dat was een verbetering van het 27 jaar oude record van Elly van Hulst. 

In Eugene begon Hassan zoals gewoonlijk weer achterin het veld, maar na een kilometer schoof ze op naar voren. Het tempo leek tot dan niet snel genoeg om aan het record te denken, maar doordat de Amerikaanse Jenny Simpson flink snelheid begon te maken in de laatste ronde leek het toch weer mogelijk. 

Het gevecht om de zege ging uiteindelijk tussen Hellen Obiri uit Kenia en Abeba Aregawi uit Zweden. De twee liepen Simpson voorbij, waarna Obiri in de eindsprint nipt sterker was. De Keniaanse won in een fantastische tijd van 3:57,04, de beste prestatie van het jaar. Achter Aregawi werd Faith Kipyegon nog derde, voor Simpson en Hassan.