Van Gaal spreekt van emotionele ochtend

Bondscoach Louis van Gaal maakte zaterdagochtend zijn definitieve selectie voor het WK in Brazilië bekend. "Het was een emotionele en indrukwekkende ochtend", zegt de Amsterdammer, die zes voetballers vertelde dat ze niet mee mochten.

Patrick van Aanholt, Quincy Promes, Jean-Paul Boëtius, Jeroen Zoet, Karim Rekik en Tonny Vilhena kregen te horen dat ze waren afgevallen. "Vanmorgen heb ik de zes spelers allen persoonlijk gesproken", zegt Van Gaal. "Ik ben tevreden over de inzet van betrokkenen en trots op alle geleverde inspanningen."

Van Aanholt leek aanvankelijk goede papieren te hebben. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld", zegt de Vitesse-back. "Maar vooral ook trots en blij dat ik zolang deel heb mogen uitmaken van deze groep. Ik heb het gevoel dat ik hier op termijn zeker terug zal keren."

Zoet baalt ervan dat hij er niet bij zit. "Maar ik zie de afgelopen weken toch vooral als een opstap naar een toekomstige interlandcarrière. Ik heb er alles aan gedaan en deze ervaring pakt niemand me af", laat de PSV-doelman weten.

Jordy Clasie, die wel bij de selectie zit, is in zijn nopjes. "Ik ben heel erg trots dat ik mee ga naar Brazilië!", twittert de Haarlemmer. Ook Klaas-Jan Huntelaar is weer van de partij. "Als mijn schatje naar me lacht ga ik naar Rio", laat de spits van Schalke 04 weten via Twitter.