Afrojack ziet nut van sparen niet in

Afrojack zorgt niet voor een appeltje voor de dorst. De 26-jarige dj houdt zich niet bezig met sparen. "Ik vind: zolang ik het goed doe en veel geld verdien, mag ik daarvan genieten. Ik ga nu niet sparen voor het geval mijn carrière straks minder draait", doet Nick van de Wall, beter bekend als Afrojack, uit de doeken in het AD.

Genieten van zijn geld doet Afrojack onder meer door in een privéjet de wereld over te vliegen, een enorm huis te kopen en verschillende bolides aan te schaffen. "Een Lamborghini maakt echt niet gelukkig hoor", verzekert de dj. "Het is wel heel leuk, dat wel. Om je rijbewijs ermee kwijt te raken, dat is minder." Afrojack moest het roze papiertje vorig jaar inleveren omdat hij met hoge snelheid over de A13 scheurde. Een paar maanden daarvoor reed hij een splinternieuwe Ferrari in de prak. Met een grote glimlach poseerde Afrojack bij het wrak. Niet veel later had hij weer een nieuwe sportwagen.

Wakker liggen om geld doet Afrojack kennelijk niet. Hij is naar eigen zeggen al lang binnen. "Ik had al drie jaar geleden met pensioen kunnen gaan. Maar dit is mijn passie, mijn levenswerk. En daarom ga ik door." De dj wil 'blijven werken voor zijn geld'. "Ik wil mezelf niet in de verleiding brengen het rustig aan te doen." Voor zijn familie heeft Afrojack wel gezorgd. "De toekomst van mijn moeder, mijn oma en mijn dochter is zekergesteld. Ik heb voor hen geld apart gezet. Zelfs als mijn eigen business instort, is dat voor hen beschikbaar."

Hoewel Afrojack makkelijk met pensioen kan, ziet hij zichzelf nog jaren achter de draaitafels. "Waarschijnlijk precies hetzelfde", antwoord hij op de vraag hoe zijn leven er op zijn 40e uitziet. "Maar dan nog gekker en nog groter dan nu. En met meer aandacht voor mijn boodschap. Ik zou het niet vreemd vinden als ik straks speeches geef als motivational speaker."

Wat Afrojack iedereen op het hart wil drukken, is vooral je hart te volgen. "Je moet de zogenaamde wetten van de wereld, de meningen van anderen, durven vergeten. Dat is de belangrijkste les die ik in mijn leven leerde. En die wil ik delen. Ik heb de wereld wat te vertellen. Alleen als je voor eigen dromen en passies gaat, word je gelukkig."