Hockeymannen in oefenduel langs Zuid-Korea

De Nederlandse hockeymannen hebben donderdagmiddag in een oefenduel gewonnen van Zuid-Korea. De Aziaten werden in een uiterst fris Kyocera Stadion met 4-2 verslagen. Mink van der Weerden was weer een de grote meneer bij Oranje, hij scoorde driemaal.

Het voorlaatste oefenduel van Oranje werd op verzoek van de Zuid-Koreanen ingekort. Daardoor stonden er niet zeventig, maar vijftig minuten op het menu in het nagenoeg lege stadion waar praktisch alleen journalisten en mensen van de organisatie plaats hadden genomen.

Mink van der Weerden zorgde ervoor dat Nederland de oefenpot uiterst effectief begon. De verdediger van Oranje Zwart jaste na drie minuten een strafcorner tegen de plank. Zes minuten later verdubbelde Jelle Galema de score. De aanvaller schoot vanaf de achterlijn op de Zuid-Koreaanse keeper, die de bal over zijn eigen lijn frommelde.

Vlak voor het rustsignaal sloeg Van der Weerden nogmaals toe, ditmaal pushte hij de bal hoog in het doel. De back – de hele voorbereiding al in bloedvorm – zette in de tweede helft de stand op 4-0. In de slotfase zorgden Hyo-Sik You en Hyun Woo Nam ervoor dat Zuid-Korea nog tweemaal scoorde: 4-2.