[RG] Bertens voor het eerst naar derde ronde Grand Slam

Kiki Bertens heeft donderdag voor het eerst in haar carrière de derde ronde van een grandslamtoernooi bereikt. De Wateringse zag opponente Anastasia Pavlyuchenkova in de derde set opgeven. Bertens leidde op dat moment met 5-7, 6-4 en 3-0. Bertens wist in 2012 alleen op Wimbledon en de US Open een ronde te overleven.

De eerste set was van een matig niveau. Bertens sloeg liefst 28 onnodige fouten. Niettemin wist ze een 2-4 achterstand om te buigen in een 5-4 voorsprong. Uiteindelijk moest Bertens toch de set aan de als 24e geplaatste Pavlyuchenkova laten.

In de tweede set gaven beide speelsters elkaar geen strobreed toe. Bij 5-4 en deuce liet Pavlyuchenkova zich medisch behandelen. Na de hervatting trok Bertens de set naar zich toe, waarna in het derde bedrijf het verzet van de moegestreden Russin was gebroken.

Bertens is op het Franse gravel in goede doen, want ze kwam via de kwalificaties het hoofdtoernooi binnen. In de derde ronde stuit ze op de Spaanse Silvia Soler-Espinosa, die de Belgische Yanina Wickmayer versloeg. Soler-Espinosa staat 85e op de wereldranglijst, Bertens 148e.