Moslimstudenten janken om betere gebedsruimte

Moslimstudenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam halen hun neus op voor de gebedsruimte die ze ter beschikking gesteld is. Deze zou te klein, te vies en te rumoerig zijn. Maar liefst acht multiculturele studentenverenigingen zijn daarom maar een petitie gestart om aan deze mensonterende situatie een einde te maken.

Het management van de universiteit heeft overigens allang aangegeven dat er in het loop van volgend jaar een nieuwe stilteruimte komt, maar schijnbaar is deze toezegging niet goed genoeg.

Het plaatselijke CDA en de islamitische partij NIDA steunen de petitie. Het CDA verwijt de universiteit dat men zich graag internationaal profileert, maar dat men gelijktijdig te beroerd is om voor een acceptabele gebedsruimte te zorgen. Soms staat er wel een rij van tien mensen te wachten, terwijl de studenten daarna les hebben.

De huidige gebedsruimte heeft een grootte van vier bij drie meter en is keurig georiënteerd op het oosten. Deze ruimte is slegs vir moslims toegankelijk. Gebedsmatjes en een Koran zijn gelukkig wèl goed geregeld.