Leger Nigeria weet verblijfplaats ontvoerde meisjes

Het Nigeriaanse leger weet waar de uit Chibok ontvoerde schoolmeisjes worden vastgehouden, maar wil daar om veiligheidsredenen niets over loslaten. Dat heeft de commandant van de Nigeriaanse strijdkrachten, luchtmaarschalk Alex Badeh, volgens het Nigeriaanse persbureau NAN maandag gezegd.

Badeh zei dat het leger geen geweld zal gebruiken om de bijna driehonderd meisjes, die op 15 april door de extremistische groep Boko Haram in het noordoosten van Nigeria werden ontvoerd, te bevrijden. "Wij kunnen de meisjes niet doden om ze terug te krijgen", zei Badeh in een gesprek met leden van een burgerinitiatiefgroep.

"Wij kunnen jullie niet het militaire geheim verklappen, laat ons gewoon met rust, wij werken eraan om de meisjes terug te krijgen", zei Badeh volgens NAN.

De commandant zei dat het leger capabel is, maar dat de strijd tegen de militanten in het noordoosten erg lastig is. 'Wij zijn er helemaal niet gelukkig mee, omdat wij onze eigen broeders doden en voornamelijk jongeren." Hij voegde eraan toe dat de opstandelingen steun hebben van buitenlandse strijders van Al-Qaida.