Jon Karthaus maakt Nederlandse variant The Hangover

Jon Karthaus gaat een Nederlandse versie van The Hangover regisseren. "Ik heb het scenario zelf geschreven en ben heel erg trots dat ik deze film mag gaan maken", vertelde de voormalig Zoop-acteur maandag aan RTL Boulevard.

De film, die volgend jaar verschijnt, heet Homie's. De opnames beginnen deze zomer. De Amerikaanse Hangover-trilogie draait om drie vrienden die avonturen beleven. Ze roepen steevast onheil over zichzelf af door, bij voorkeur voor, tijdens of na huwelijksfeesten, zich het schompes te drinken, waarna iedereen moet achterhalen wat zich tijdens het drinkgelag precies heeft afgespeeld.

Naar verluidt heeft Homie's een budget van 750 duizend euro, maar daar wil Karthaus geen uitspraken over doen. "Het gaat een grote Nederlandse speelfilm worden", zei hij over zijn speelfilmregiedebuut. Naar acteurs wordt nog gezocht.

Niet uitgesloten is dat Karthaus' Zoop-collega's Robert de Hoog, Manuel Broekman en Geza Weisz een rol krijgen. "Natuurlijk zou ik graag met mijn vrienden willen werken, maar er is ook nog een producent die natuurlijk veel te zeggen heeft", aldus de regisseur.

Karthaus is vooral bekend van de jeugdsoap Zoop en de comedy Samen. In 2011 richtte hij zijn eigen productiemaatschappij op, Johnnywood. Sinds december is hij verloofd met actrice Carolien Spoor.


Jon Karthaus maakt Nederlandse variant The Hangover (Foto: Novum)