The Grand Budapest Hotel verpulvert persoonlijke records Wes Anderson

Wes Anderson is minder 'filmhuis’ dan ooit en lijkt een steeds groter publiek te bereiken met zijn eigengereide films. Zijn vorige film Moonrise Kingdom brak al persoonlijke records, maar The Grand Budapest Hotel verpulvert ze. Andersons nieuwste trekt namelijk vandaag zijn 250.000ste bezoeker, wat er liefst 175.000 meer zijn dan Moonrise Kingdom.

Het openingsweekend van The Grand Budapest Hotel blies de beste opening van Moonrise Kingdom al weg: 27.732 versus 9.200. Het verschil in euro’s is ook indrukwekkend: bracht de film uit 2012 nog €550.000 op, The Grand Budapest Hotel heeft nu al ruim €2.000.000 in het laadje gebracht.  De film draait sinds 13 maart in de Nederlandse bioscopen en het lijkt er dus op dat de film nog steeds ontdekt wordt.

In The Grand Budapest Hotel belandt de legendarische conciërge Gustave H. (Ralph Fiennes) met zijn protegé Zero Moustafa (Tony Revolori) in een familiegevecht om de erfenis van hotelgast en goede vriendin Madame D. (Tilda Swinton), waarbij het de vraag is wie de erfenis gaat krijgen en hoe Madame D. om het leven is gekomen. Dit alles wordt verteld met de gebruikelijke Anderson visuals en mix van subtiele – en minder subtiele – humor en drama.

The Grand Budapest Hotel is momenteel nog in 54 filmtheaters te zien.