Nederlandse militairen gewond bij aanslag

Bij explosies in een haven in Djibouti zijn zaterdag zes Nederlandse militairen lichtgewond geraakt. De bemanningsleden van de Zr.Ms. De Zeven Provinciën waren rond 19.00 uur Nederlandse tijd aan het 'passagieren' in Djibouti-Stad toen twee luide ontploffingen klonken in een restaurant waar veel westerlingen komen. Volgens persbureau Reuters gaat het om een dubbele granaataanval.

De militairen zijn er niet slecht aan toe, benadrukt en woordvoerster van het ministerie van Defensie. "Ze hebben zelf naar huis kunnen bellen en zijn aan boord gecontroleerd en behandeld." Er vielen ook twee doden bij de aanvallen en naast de Nederlanders nog enkele gewonden. "Dit is een criminele daad. We hebben twee doden en 11 gewonden", aldus kolonel Omar Hassan van de politie in Djibouti. Het is niet bekend welke nationaliteit de doden hebben.

Het zestal Nederlanders kan de missie gewoon voortzetten en het marineschip bevond zich zaterdagavond alweer op zee. Het luchtverdedigings- en commandofregat met ruim 200 bemanningsleden neemt tot eind augustus deel aan de antipiraterijmissie Atalanta in de wateren rond Somalië. Djibouti ligt daar in de buurt, aan de Golf van Aden. Dat is een van de drukstbevaren scheepsroutes in de wereld, waar piraterij veel voorkomt.

De aanslagen zijn nog niet opgeëist.

Nederlandse militairen gewond bij aanslag
Nederlandse militairen gewond bij aanslag (Foto: ANP)