Imca Marina probeert alweer te zingen

Imca Marina is weer aan de beterende hand na haar zware bypassoperatie vorige maand. De onlangs 73 jaar geworden zangeres probeerde zelfs weer te zingen. "Voor de zekerheid deed ik het maar in de auto", zegt Marina zaterdag in De Telegraaf. "Het was niet zoals ik gewend ben... Niet dat mijn stem het laat afweten, maar mijn ademhaling is nog niet goed."

Dat betekent niet Marina haar muzikale carrière dan maar aan de wilgen hangt. "Ik geloof dat ik de komende tijd maar een aantal keren naar mijn zangleraar in Noord-Holland ga. Want hoe ik nu klink is nog niet wat het was... Dat kan ik de lieve mensen, die mij overigens zeer rijkelijk hebben bedeeld met berichtjes, kaarten en bloemen, toch niet aan doen?"

Marina biechtte eerder al op dat ze soms wat te veel van haar lichaam vroeg. Zo was ze al meermaals met hartkloppingen in het ziekenhuis beland, maar besloot ze toch door te werken. Het ging niet zozeer om haar hart. "Mijn hart is reuze sterk, alleen de aderen eromheen bleken dat niet", zegt Marina. "Wanneer iemand dat had opgemerkt, was deze hele toestand niet nodig geweest."

Maar ook nu blijkt die werkmentaliteit er nog te zijn. "Wanneer ik weer helemaal op de been ben - en ik hoop dat ik op 12 juni mijn eerste optreden weer kan doen - ga ik weer heerlijk het land in om te zingen", zegt Marina opgewekt. "Want: viva, ik ben er nog!"