Teeven voert druk Panama op om vermissingszaak

Nederland gaat bij de Panamese autoriteiten aandringen op een 'gedegen onderzoek' naar de vermissing van Lisanne Froon en Kris Kremers. Dat zegt staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) zaterdag in De Telegraaf. Hij ergert zich aan de 'tergende bureaucratie' in het Centraal-Amerikaanse land.

In Nederland staat al dagen een groep vrijwilligers klaar die met speurhonden naar Panama wil afreizen. Ze kregen vanwege allerlei regels en procedures echter nog geen toestemming. Zo moeten de honden volgens de Panamese regels eerst nog een paar dagen in quarantaine.

"Ongewenst", aldus Teeven, die vindt dat de Panamese autoriteiten meer hulp moeten accepteren. Hij heeft vrijdag spoedoverleg gehad met minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) om ervoor te zorgen dat de honden dit weekeinde alsnog naar Panama kunnen.

De bewindsman sprak zijn zorgen over het haperende onderzoek eerder deze week al uit in overleg dat hij had met de top van de Nationale Politie. Hem is toen gegarandeerd dat vanuit Nederland alles op alles wordt gezet om duidelijkheid te krijgen over het lot van de twee Nederlandse vrouwen, die sinds 1 april vermist zijn.