Sluiting dreigt voor De Uithof

Schaats- en recreatiecomplex De Uithof in Den Haag dreigt de deuren te moeten sluiten. Omroep West beschikt over een geheime brief waarin duidelijk wordt gemaakt dat het bedrijf, waar ook gekart en geklommen kan worden, het water aan de lippen staat.

Directeur Eugène de la Croix heeft laten weten dat De Uithof in de afgelopen jaren vele tonnen heeft gestoken in het sponsoren van het ijshockey en ook in het schaatsgewest Zuid-Holland. "We hebben na een voor ons slechte winter alle vet op de botten weer verloren - en zoveel was dat al niet."

Als de situatie niet verandert dan dreigt de huidige exploitant de huur voor volgend jaar op te zeggen. In dat geval zal De Uithof failliet gaan en zal onder meer de ijshockeyclub HYS verdwijnen. De hoop is nu gevestigd op verenigingen die via subsidies zouden moeten investeren in het complex, mits dit binnen de regels is.

In de regio Den Haag dreigt nog een zwart scenario, want de investeerders in het TranSportium in Zoetermeer dreigen zich terug te trekken als schaatsbond KNSB niet de stekker uit de plannen voor Icedôme Almere trekt. Hierdoor zou Zuid-Holland zonder 400 meterbaan kunnen komen te zitten.