Stagiaire school veroordeeld voor ontucht

Een 28-jarige vrouw is veroordeeld tot een celstraf en een werkstraf voor ontucht met een jongen en een meisje van 15 jaar. De vrouw was stagiaire op de middelbare school in Den Bosch waar de slachtoffers op zaten.

De rechtbank in die plaats veroordeelde de vrouw donderdag tot een celstraf van negentig dagen, waarvan 87 voorwaardelijk, en een werkstraf van tweehonderd uur. Het Openbaar Ministerie had een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar en een werkstraf van tweehonderd uur geëist.

De rechtbank heeft in het voordeel van de vrouw meegewogen dat zij verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook de grote mediabelangstelling en de weerslag daarvan op het leven van de vrouw heeft een rol gespeeld.

De vrouw moet zich in haar twee jaar durende proeftijd houden aan voorschriften van de reclassering. Die had geadviseerd de vrouw ook een behandelverplichting op te leggen, maar de rechtbank vindt dat niet nodig. De vrouw wil vrijwillig een behandeling ondergaan en bovendien is het recidiverisico laag, aldus de rechtbank.

De vrouw liep stage op het Hervion College, een vmbo-school. De ontucht vond plaats tussen juni en augustus vorig jaar. De vrouw zou haar stage na de zomervakantie afmaken, maar dat ging wegens de verdenking niet door.