Zedenverdachte Cuijk betaalde voor seks met meisjes

De 49-jarige zedenverdachte Frank R. uit Cuijk betaalde jonge meisjes voor seksuele diensten. Dit bleek woensdag tijdens de eerste van de vier zittingsdagen in de rechtbank in Assen.

De man had in de periode van 2004 tot 2006 in Roermond tegen betaling seks met een meisje. Dit begon toen het meisje 13 jaar oud was. De eerste contacten gingen via een chatsite. De man deed zich aanvankelijk voor als een tiener. Het meisje had financiële problemen en stemde toe tegen betaling seks met de man te hebben. De ontmoetingen waren in zijn bedrijfsbusje. De man maakte hiervan filmopnamen die hij dreigde op internet te zetten.

De man erkende tijdens de zitting meer jonge meisjes overgehaald te hebben seks met hem te hebben door hen hiervoor te betalen.

Frank R. staat in Assen terecht voor 21 zedendelicten waaronder grooming, verkrachting en ontucht. De zaak kwam vorig jaar in mei aan het licht toen de man met een 12-jarig meisje in zijn auto rondreed. De moeder van dit kind had haar als vermist opgegeven.

Bij de man thuis en in de auto werden 26.000 filmpjes en 144.000 foto's van kinderporno gevonden. Negen meisjes deden aangifte van seksueel misbruik. Er rolden twaalf aangiftes tegen de man binnen van seksueel misbruik via de webcam.

De rechtbank heeft vier dagen uitgetrokken voor de behandeling van deze zaak. De woensdag staat in teken van het doornemen van de feiten. Vrijdag spreken vier slachtoffers achter gesloten deuren over de gevolgen van dit seksueel misbruik.