Fans kunnen rol in Star Wars winnen

De cast van Star Wars: Episode VII is toch nog niet helemaal compleet. De makers lieten woensdag weten dat er nog twee rolletjes te winnen zijn. Die zijn voor een donateur aan de liefdadigheidsinstelling Star Wars: Force for Change en een vriend of vriendin. Dat schrijft filmsite The Wrap.

Het eerste project waaraan het fonds zich verbindt, is Unicef Innovation Labs. Dat wil problemen in de publieke sector aan te pakken en lokaal mensen op te leiden om de oplossingen te implementeren. Voor tien dollar maak je al een verschil en doe je mee met de prijzentrekking, laat regisseur J.J. Abrams weten in een videoboodschap.

De winnaar en diens vriend of vriendin reizen af naar de filmset in Londen. Daar mogen ze Abrams en de cast ontmoeten, bestaande uit onder anderen Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Oscar Isaac en Max von Sydow. Als klap op de vuurpijl neemt het tweetal plaats in de grimestoel om te worden getransformeerd tot een heus Star Wars-personage.

Abrams laat wel weten dat de resulterende opnames wellicht de film niet halen. "Van geen enkele scène kan op voorhand worden beloofd dat die de eindmontage haalt", schrijft hij. "Maar het Star Wars-team doet er alles aan om te zorgen dat je in de film te zien zult zijn."

De nog titelloze Episode VII verschijnt volgend jaar december in de Nederlandse bioscoop. Het verhaal speelt zich dertig jaar na Return of the Jedi af.