Man of Steel-vervolg bevestigt titel

Het kon ook niet veel langer meer duren: al direct na de introductie van Batman in het vervolg op Man of Steel dreef de werktitel Batman vs Superman naar boven, zonder dat ook maar iemand uit het officiële kamp had bevestigd dat dat daadwerkelijk de titel is van de film die het in mei 2016 tegen Captain America 3 (again, werktitel) gaat opnemen. Maar nu, ruim een week nadat regisseur Zack Snyder via Twitter de outfit van Ben Afflecks Batman onthulde, is daar dan eindelijk een titel: Batman v Superman: Dawn of Justice.

Logo Batman v Superman: Dawn of Justice

Opvallend is dat de titel niet veel afwijkt van wat al die tijd al gezegd is. Hoewel het niet Batman vs Superman is, komt Batman v Superman toch behoorlijk sterk in de buurt. Bijzonder is ook de ondertitel: deze verwijst onherroepelijk naar het nog titelloze (oh nee, daar gaan we weer) vervolg dat we voorlopig maar Justice League gaan noemen. En er is wellicht een hint naar de rolverdeling in de film: ja het draait om Bats en Supes, wellicht zelfs Bats versus Supes, en er begint wat te ontstaan in de richting van een supergroep, maar Gotham en Metropolis hebben de meeste aandacht. Het mag dan misschien geen classy titel zijn als Man of Steel of The Dark Knight, maar het maakt wel duidelijk waar Warner Bros mee bezig is. 

Batman v Superman: Dawn of Justice begint vandaag met de opnames in Detroit, zo meldt Warner Bros via een persbericht. De opnames vinden plaats in de Michigan Motion Picture Studios en in en om Detroit. Daarnaast staan Illnois, Afrika en gebieden in het zuiden van de Stille Oceaan op de planning. Zack, we zien graag de eerste beelden verschijnen op Comic-Con, over twee maanden. Dank je.