Echtpaar gepakt voor uitbuiting hoogbejaarde vrouw

Een echtpaar uit het Groningse Haren is dinsdagochtend opgepakt op verdenking van financiële uitbuiting van een hoogbejaarde vrouw. Het stel, dat sinds 2009 de financiële zaken van het 96-jarige slachtoffer uit Haren regelde en ook bijdroeg aan de hulpverlening aan de bejaarde, heeft vermoedelijk honderdduizenden euro's van de vrouw achterovergedrukt, meldt het Openbaar Ministerie.

De zaak kwam aan het rollen toen de politie in oktober van diverse mensen uit de omgeving van de bejaarde vrouw signalen ontving dat de 96-jarige zou worden uitgebuit. Een curator werd aangesteld, die erachter kwam dat de man van 49 en vrouw van 50 jaar uitgaven hebben gedaan van geld van de bejaarde vrouw die niet waren bedoeld voor haar. Uit het daaropvolgende strafrechtelijk en financieel onderzoek bleek dat een paar ton van de vrouw is weggemoffeld. Ook is het vermogen van een door het echtpaar beheerde stichting verdwenen.

Het tweetal zit vast voor verhoor. Onderzocht wordt of ze nog meer slachtoffers hebben gemaakt. Dit voorjaar werd al beslag gelegd op de woning van de verdachten. Dinsdagochtend is ook op drie auto's beslag gelegd. Doordat een curator is aangesteld, mochten de verdachten al niet langer de financiële zaken van de vrouw regelen. Ook droegen ze bij aan de hulpverlening van de vrouw.