PVV: Nederland kan binnen twee jaar eurovrij zijn

Nederland kan binnen twee jaar uit de euro en de Europese Unie zijn gestapt. Dat zei PVV-lijsttrekker Marcel de Graaf maandag tijdens het Eenvandaag Erasmus Debat.

"We moeten met z'n allen besluiten daaruit te gaan", zei de Graaff in het het debat in aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van donderdag. Als dat besluit valt kunnen 'we binnen twee jaar uit de euro en de Europese Unie' zijn gestapt. "De euro is een ten dode opgeschreven project. Dat kost ons miljarden en miljarden. We moeten stoppen met daar geld insteken", drukte De Graaff de aanwezige studenten op het hart.

De uitspraken van De Graaff kwamen hem op forse kritiek van de andere lijsttrekkers in het debat te staan. "Het is de gok van Geert Wilders met uw banen", zei VVD-lijsttrekker Hans van Baalen, die het onmogelijk acht dat Nederland uit de euro stapt. "De PVV wil van een omelet weer eieren maken." PvdA-lijsttrekker Paul Tang voegde eraan toe ook in de euro te geloven, zolang de banken maar weer dienstbaar worden gemaakt aan de burger.