Actrice bedreigd na kritiek op Wilders

Het is geen geheim dat een aantal aanhangers van de rechtse kerk niet overdreven goed met kritiek op hun leidsman kunnen omgaan. Elle van Rijn heeft dat nu ook gemerkt. Weerwoord geven tegen Wilders in het programma WNL op Zondag heeft haar een aantal bedreigingen opgeleverd.

"Vieze linkse stronthoer, je zult het wel merken. Ik zie je vaak rondlopen met die kankerkop in Amsterdam. Binnenkort een mes tussen je tieten, vieze fokmachine", een van de pareltjes aan het adres van de actrice. Genoeg aanleiding om aangifte te doen.

Toen Wilders zijn gebruikelijke mantra reciteerde over minder Marokkanen en ausländer raus, ontstak Elle in woede: "U strooit maar wat met getallen en eerlijk gezegd klopt daar geen zak van! Ik zou wel een onderzoeksbureau aan het werk willen zien die dat soort cijfers aan de kaak stelt". Wilders had onder andere te melden dat 43 procent van de Nederlanders zijn standpunt betreffende 'minder Marokkanen' ondersteunt.

Ze voegt toe: "Ik ben nogal geschrokken van de felle reacties. Gelukkig krijg ik daarnaast ook hele leuke mailtjes. Het punt dat ik naar Wilders wilde maken en dat ik ook naar aanleiding van de hatespam zou willen maken is: waarom is elke nuance verdwenen? Op deze manier wordt een samenleving vol haat gecreëerd, die gebaseerd is op louter angst. Samenwerken in plaats van tegenwerken. Verder was ik daar ter promotie van mijn boek en onthoud ik mij van commentaar."

In het programma herinnerde ze Wilders onder meer aan zijn eigen afkomst en het feit dat hij met een Hongaarse getrouwd is: "Migratiestromen zijn er altijd geweest.U bent daar zelf ook product van. Hoe kan het zo zijn dat u de grenzen dicht wil gooien?" Het enige lid van de PVV antwoordde hierop: "omdat ik gezond verstand heb".

Van Rijn snapt ook niets tussen het verband dat Wilders legt tussen de situatie van de bejaarden en de opvang van vluchtelingen.

Wilders heeft zelf nog niet gereageerd op de bedreigingen die Elle van Rijn heeft ontvangen.