Pamela Anderson als jong meisje verkracht

Pamela Anderson is als kind seksueel misbruikt. De 46-jarige actrice werd vanaf haar zesde aangerand door een babysitter. Op haar twaalfde werd Anderson verkracht, vertelde ze volgens diverse media tijdens een bijeenkomt in Cannes. Op diezelfde leeftijd was ze slachtoffer van een groepsverkrachting.

"Ik heb geen makkelijke jeugd gehad", vertelde Anderson de zo'n tweehonderd aanwezigen. "Mijn ouders hielden van me, maar konden niet voorkomen dat ik vanaf m'n zesde werd aangerand door een vrouwelijke babysitter."

Later werd ze verkracht. "Ik ging naar het huis van het vriendje van een vriendin. Zijn oudere broer wilde mij Backgammon leren. Dat resulteerde in een massage en die leidde tot een verkrachting, mijn eerste seksuele ervaring. Hij was 25 jaar, ik 12 jaar."

Niet veel later was Anderson slachtoffer van een groepsverkrachting. "Een vriendje dat ik op de middelbare school had leek het een leuk idee mij met zes anderen te verkrachten", onthulde Anderson, die in de jaren negentig dankzij Baywatch een sekssymbool werd.

Het seksueel misbruik liet diepe sporen na bij Anderson. "Ik durfde geen enkel mens te vertrouwen. De wereld was in mijn ogen geen veilige plek. Mijn vader was alcoholist en kwam soms niet thuis. Mijn moeder had twee banen en was continu in tranen."

De blondine, die in Cannes haar dierenwelzijnsorganisatie lanceerde, zocht haar heil in de natuur. "De bomen spraken met me. Ik bad met mijn voeten in de oceaan tot de walvissen. Dat waren mijn enige vrienden tot ik kinderen kreeg." Als meisje zwoer Anderson al op te komen voor de natuur. "Mijn loyaliteit lag bij het dierenrijk en ik heb beloofd dat altijd te beschermen."