Stroomstoring Amsterdam verholpen

Het centrum van Amsterdam is zondagochtend getroffen door een flinke stroomstoring. Zeker vijfduizend huishoudens en bedrijven zitten zonder stroom, laat een woordvoerder van netbeheerder Liander weten. De storing duurt naar verwachting tot 12.15 uur.

Door problemen bij een stroomverdeelstation zit het gebied tussen de Oudezijds Voorburgwal, het Rokin, de Warmoesstraat en De Nieuwe Kerk sinds 9.15 uur zonder elektriciteit. Daardoor rijden een aantal tram- en metrolijnen in de buurt van het Centraal Station niet. Het treinverkeer heeft nergens last van.

Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. Liander probeert de stroom zo snel mogelijk om te leiden.

Update 12.33 uur
De stroomstoring die zondagochtend een deel van het centrum van Amsterdam trof is verholpen. Even voor het middaguur werden ook de laatste 1300 huishoudens en bedrijven weer aangesloten, zegt een woordvoerder van netbeheerder Liander. In totaal deden zo'n vijfduizend aansluitingen het enkele uren niet.

Voor 3700 huishoudens en bedrijven was het euvel rond 11.00 uur verholpen. De overige moesten volgens de zegsvrouw van Liander een halfuurtje langer wachten.