[PD] Atlético na 18 jaar opnieuw beste van Spanje

Atlético Madrid heeft zojuist de landstitel in de Spaanse Primera División veroverd. Dit deed de club door in de onderlinge wedstrijd met concurrent FC Barcelona gelijk te spelen. De Madrilenen hadden een punt nodig om de eerste titel sinds 1996 binnen te halen.

In de eerste helft had Barcelona het betere van het spel. Ook was er veel pech voor Atlético, omdat twee belangrijke aanvallende spelers, Diego Costa en Arda Turan, met blessures moesten afhaken. In de dertigste minuut schoot Alexis Sánchez vanuit een moeilijke hoek op doelman Thibaut Courtois, en deze wist de bal niet te keren: 1-0.

In de resterende vijftien minuten was het vooral Atlético dat het moeilijk had. De ploeg oogde verdedigend kwetsbaar en kwam niet echt aan goede mogelijkheden toe. De Madrilenen kwamen echter sterk terug uit de kleedkamer. David Villa kreeg twee enorme kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Even later was het alsnog raak: Diego Godín kopte raak uit een corner.

In de resterende veertig minuten probeerde Barcelona nog de goal te maken die het nodig had voor het kampioenschap, maar ondanks dat ze Atlético sterk onder druk wisten te zetten leverde dit geen grote kansen meer op. Een afstandsschot van Dani Alves was het belangrijkste wapenfeit, maar Courtois redde knap.

Doordat Barcelona niet meer tot scoren kwam kon de formatie van trainer Diego Simeone een feestje bouwen doordat ze de eerste titel in 18 jaar wisten binnen te halen. Volgende week zaterdag kan de club nog meer glans aan het seizoen geven door de Champions League-finale te winnen. Deze wordt gespeeld tegen stadgenoot Real Madrid.