Wilders niet onder indruk actie Saudi-Arabië

PVV-leider Geert Wilders is niet onder de indruk van de dreiging van Saudi-Arabië om handelsmaatregelen te nemen tegen Nederland naar aanleiding van zijn anti-islamsticker. Volgens hem is Saudi-Arabië "een verschrikkelijk land" dat Nederland zelf allang had moeten boycotten.

Dat laat Wilders zaterdag weten in een reactie. Hij wijst erop dat Saudi-Arabië een dictatuur is die het woord vrijheid en democratie niet eens kan spellen. "Wie denken ze dat ze zijn om een Nederlandse politicus de les te lezen?"

"Er zijn indicaties dat Saudi-Arabië handelsmaatregelen overweegt. Nederland heeft hierover contact met Saudi-Arabië", zegt een woordvoerder van het ministerie.'' Het ministerie wilde niet spreken over een handelsboycot.

Wilders liet in december groene anti-islamstickers drukken met daarop in het Arabisch de tekst: "De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif." Hij gebruikte daarbij de vlag van Saudi-Arabië, waar normaal gesproken de islamitische geloofsbelijdenis op staat.

Het kabinet nam hiervan afstand.

Wilders niet onder indruk actie Saudi-Arabië
Wilders niet onder indruk actie Saudi-Arabië (Foto: ANP)