Veerbootongeluk Bangladesh eist tientallen levens

Reddingswerkers hebben ten minste 29 lichamen geborgen na het kapseizen van een veerboot in een rivier in Bangladesh. De politie schat dat zo'n honderd mensen nog worden vermist. Hoeveel mensen aan boord waren is onduidelijk, omdat er geen scheepsmanifest werd bijgehouden. Tot dusverre hebben zo'n 25 mensen het ongeluk overleefd.

De kapitein van het veer zou oproepen van passagiers hebben genegeerd om in stormachtig weer dichter langs de oever te varen. "Hij bleef het schip naar dieper water sturen", zei Sabuj, een passagier die zich in veiligheid kon brengen toen het vaartuig slagzij begon te maken.

De schatting van de politie is gebaseerd op de meldingen van familieleden van mensen die op de boot zaten. De politie benadrukt dat het een conservatieve schatting betreft.

Een van de duikers die bezig zijn de lichamen te bergen zei dat er nog veel slachtoffers in de kamers op de boot zitten. Hij probeerde bij ze te komen, maar de deuren van de cabines gingen niet open omdat ze onder een dikke laag zand begraven liggen.

Volgens de autoriteiten had het schip waarschijnlijk te veel mensen aan boord genomen. Daarnaast stond het onderdek vol met goederen. Het onderzoek naar het ongeluk loopt nog. Er wordt ook gezocht naar de bemanningsleden van het schip, die vrijwel direct na het incident de benen namen.