Deutsche Bank waarschuwt eigen personeel in video

Deutsche Bank heeft zijn werknemers in een video gewaarschuwd tegen onethisch gedrag online. In de onder eigen handelaren verspreide video, die in handen is van de Financial Times, zegt bestuurslid Colin Fan dat een deel van het personeel 'niet aan onze standaarden voldoet'.

"Laten we helder zijn: onze reputatie betekent alles voor ons ", zegt Fan. "Opschepperig, indiscreet en vulgair gedrag kan niet door de beugel. Dit zal ernstige gevolgen hebben voor je carrière. Mijn geduld in deze kwestie is op."

De Canadese topman waarschuwt dat alle communicatie van het personeel, vanwege wettelijke controle, kan worden bekeken. "Dit geldt ook voor uw e-mails, gesprekken en gedrag." Eind vorig jaar werd bekend dat handelaren van Deutsche Bank niet meer via de handelsterminals van Bloomberg mogen chatten.

De grote, internationale banken liggen onder vuur vanwege het gedrag van hun handelaren. Zo kwamen bij het onderzoek naar de Libor-fraude e-mails boven water waarin de manipulatie van de rentegraadmeter werd afgestemd. De handelaren spraken elkaar in die gesprekken aan met 'Superman', 'hero' en 'Captain Chaos'.