Justin Bieber weer aangeklaagd door paparazzo

Het einde van de juridische sores van Justin Bieber is nog niet in zicht. De 20-jarige zanger is weer aangeklaagd door een paparazzo, meldt entertainmentwebsite TMZ. De fotograaf beweert in januari, vlak voordat Bieber in Miami Beach werd gearresteerd, hardhandig te zijn aangepakt door een van de bodyguards van de Canadees.

Manuel Munoz zegt dat hij in Miami Beach foto's van Bieber maakte, wat lijfwacht Dwayne Patterson ergerde. De spierbundel zou de fotograaf zijn gevolgd naar een restaurant en Munoz daar in het toilet in de hoek hebben gedreven. Munoz moest de kiekjes die hij van Bieber schoot verwijderen, maar weigerde. Vervolgens zou Patterson hebben geschopt en geslagen en de camera hebben beschadigd. Uiteindelijk zou de bodyguard de geheugenkaart in handen hebben gekregen.

Advocaten van Bieber zeggen dat ook deze paparazzo op geld uit is. "Hij heeft toegegeven dat Justin niet aanwezig was bij het opstootje", liet raadsman Howard Weitzman weten aan TMZ. De advocaat verwijst naar het politierapport, waarin de eerste verklaring van Munoz is opgenomen. In het rapport staat dat Munoz slechts een schrammetje overhield aan zijn aanvaring met Patterson. "Hij struikelde kennelijk, maar beweert nu te zijn mishandeld. Hij was niet gewond en er is geen schade."

Bieber ligt sinds begin dit jaar geregeld in de clinch met de autoriteiten. De zanger werd in januari gearresteerd in Miami Beach op verdenking van rijden onder invloed. Een week later meldde hij zich in Toronto bij de politie. In zijn thuisland wordt Bieber verdacht van mishandeling. De politie in Los Angeles onderzoekt meerdere beschuldigingen aan het adres van de Canadees. Zo zou hij maandag de telefoon van een vrouw hebben gestolen. Begin dit jaar zou Bieber eieren hebben gesmeten tegen het optrekje van zijn buurman.

Munoz is niet de eerste paparazzo die Bieber aanklaagt. In Florida loopt nog een zaak van een fotograaf die beweert in opdracht van de zanger te zijn geslagen door een bodyguard. Beelden van een opstandige Bieber tijdens zijn verhoor in die zaak, gingen de wereld over. Scooter Braun, manager van de Canadees, heeft geweigerd zijn zegje te doen. Braun zou donderdag verhoord moeten worden, maar kwam niet opdagen. Volgens TMZ had de manager geen zin te spreken met wat hij een 'oetlul van een advocaat' noemt.