Giel Beelen wil best trippen tijdens recordpoging

Zijn recordpoging radiomaken gaat Giel Beelen tot nu toe goed af. "Ik voel me wel goed", vertelde de 3FM-dj aan Spits. Beelen is echter gewaarschuwd. De Vlaming Peter de Veire, die het wereldrecord in 2012 op 180 uur zette, ging zelfs hallucineren. "Ik heb daar nog geen last van", vertelde Beelen. "Maar op zich lijkt mij dat ook wel gaaf."

Beelen wil zeker 190 uur radio maken en daarmee een wereldrecord vestigen ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van zijn ochtendprogramma. "Het is mijn streven om donderdag gewoon weer aan het werk te gaan", vertelt de dj, die maandagochtend aan zijn recordpoging begon. "Maar als ik Peter zo hoorde, denk ik niet dat dat gaat lukken. Hij had echt weken nodig om lichamelijk bij te trekken."

Vooralsnog voelt Beelen, die af en toe korte tijd mag slapen, zich goed. "Ik ben verbaasd over hoe snel het allemaal gaat." Wel geneert hij zich een beetje voor het potje onder zijn mengpaneel waarin hij moet plassen. "Het is gelukkig zo'n bakje waarin alles meteen opdroogt. Maar ja, ik voel me ook wel wat opgelaten als een van mijn collega's het komt legen."