Vermoedelijk lichamen vermiste vrouwen Panama gezien

De Panamese autoriteiten starten vrijdagochtend (lokale tijd) een zoektocht naar twee lijken in een bergachtig gebied die van de twee vermiste Nederlandse vrouwen kunnen zijn. Dat bevestigt een woordvoerder van hulpdienst Sinaproc.

Een privaat onderzoekersteam, dat door de families van de vermiste Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) is aangesteld, heeft een anonieme tip ontvangen over de lichamen, weet de zegsman. Het team is vrijdag ook betrokken bij het onderzoek. Sinaproc wordt voorlopig niet ingeschakeld bij het natrekken van de tip, aangezien justitie het onderzoek nu leidt.

De twee vrouwen zijn sinds 1 april vermist. Zij wilden die dag gaan wandelen rond het plaatsje Boquete in de provincie Chiriquí. Een grootscheepse zoekactie naar de twee leverde niets op. De lichamen zouden volgens de tipgever in een moeilijk bereikbaar gebied tussen Chiriquí en de provincie Bocas del Toro liggen.

Gevonden kledingstukken waar de lokale krant El Siglo donderdag melding van maakte, zijn volgens de familie niet van de vermiste vrouwen. Zij hebben 40 duizend dollar uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de vondst van de twee.