Ku(ns)t met een grote K

Kunst, kut, of allebei? Fotografe Petra Beenhackker exposeert in Eindhoven dertig portretten van vagina's. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Johan Vlemmix.

Een jaar geleden kreeg Vlemmix het lumineuze idee om een loflied op de vulva te maken. "De oorsprong immers van iedereen," aldus Vlemmix. Beenhackker vond het een briljant idee, en werkte het verder uit. In een jaar tijd maakte ze vijftig foto's, waarvan er dertig de tentoonstelling haalden.

De foto's meten één bij één meter en tonen vagina's met attributen die het verhaal van het model moeten verbeelden, aldus Omroep Brabant. Een foto toont een vagina waarbij het schaamhaar in de vorm van een snor is geknipt. Tussen de schaamlippen is een dikke sigaar gestoken. Het bijschrift luidt: "Mijn man heeft onlangs betaald voor een schaamlipcorrectie. Sigaar uit eigen doos."

Het al een tijdje seksloze leven van model Frederique is verbeeld in het kunstwerk 'slapende poes'. Het is een foto van een rossige kat die tussen een stel schaamlippen ligt.

Volgens Beenhackker was het een uitdaging om 'er een mooie en vrolijke tentoonstelling van te maken'. "Want het is kunst met een knipoog."