Moord op Theo van Gogh verfilmd

De moord op Theo van Gogh is het onderwerp van de nieuwe Nederlandse speelfilm 2/11 - Het Spel van de Wolf. Johan Leysen en Susan Visser spelen Haagse topambtenaren, schrijft het AD donderdag. Het scenario wordt geschreven door Gijs van de Westelaken en Theodor Holman, die beide met Van Gogh werkte.

"Het wordt een journalistieke film", zegt Van de Westelaken in de krant. "We laten vooral zien wat er in Haagse politieke en ambtelijke kringen aan hectische toestanden plaatsvond na de moord op Theo." De filmmaker werd in november 2004 op klaarlichte dag doodgestoken door Mohammed B.

Thomas Korthal Altes, bekend van de tv-film Lieve Céline, neemt de regie van het filmproject voor zijn rekening. De film begint met beelden van het journaal van tien jaar geleden waarin de moord wordt bekendgemaakt. "We spelen de aanslag niet na", zegt van de Westelaken. De rollen van Van Gogh en B. worden niet door acteurs gespeeld.

De opnames van de film gaan al snel van start. De bedoeling is dat de film in première gaat tijdens het Nederlands Film Festival in september.