'Nieuwe verdachte in moordzaak Ingrid Visser'

De Spaanse politie onderzoekt of een derde Oost-Europese verdachte betrokken was bij de moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein een jaar geleden in Murcia. Dat melden Spaanse media. Bronnen rond de zaak stellen dat het proces tegen de verdachten op zeer korte termijn van start gaat.

Onderzoeksrechter Olga Reverte wil weten of hoofdverdachte Juan Cuenca op 14 mei, de vermoedelijk dag van de moord, een Oost-Europeaan die Danko of Dankovic heet van het vliegveld in Valencia heeft opgehaald. Cuenca was manager van de volleybalclub waar Visser eerder speelde. Hij zou een zakelijk geschil hebben gehad met haar partner.

Cuenca zou de Roemeense medeverdachten Constantin S. en Valentin I. opdracht hebben gegeven hen om te brengen. I. liet onlangs aan de rechter weten dat er een vierde persoon aanwezig was op het plaats delict. Deze persoon zou de moord hebben gepleegd. Het ging hierbij volgens hem om zelfverdediging omdat Severein een wapen zou hebben getrokken.

De twee Roemenen zeggen onschuldig te zijn aan de dubbele moord. Zij zouden slechts hebben geholpen bij het verstoppen van de stoffelijke overschotten. De lichamen van het Nederlandse stel werden eind mei, na een vermissing van twee weken, in een citroenboomgaard nabij Murcia gevonden.