Beloning gouden tip Panama verhoogd

De beloning voor de gouden tip die leidt tot de vondst van de verdwenen Kris Kremers en Lisanne Froon in Panama is verhoogd tot 40 duizend dollar. Dat maakte een woordvoerder van de familie maandag in Boquete bekend, meldt hulpdienst Sinaproc.

Eerder werd het bedrag voor de gouden tip al opgehoogd van 2500 duizend naar 30 duizend dollar. De familie opende een bankrekeningnummer. Zij hopen door middel van giften aandacht te kunnen blijven vragen voor de zaak.

De ouders van Lisanne, Diny en Peter Froon, vertrokken onlangs naar Panama omdat er nieuwe aanwijzingen in de vermissingszaak zouden zijn. Daarvan lijkt vooralsnog echter geen sprake. "Wij wilden heel graag voelen waar onze dochter en Kris hebben gelopen", vertelden zij maandag op een bijeenkomst in Boquete.

Sinds 1 april is er geen spoor van de vrouwen die rond Boquete wilden gaan wandelen. Een grootschalige zoektocht, waarbij reddingsteams, honden en helikopters werden ingezet, leverde niets op. De Panamese politie heeft de zaak inmiddels op zich genomen. De Nederlandse politie en private onderzoekers ondersteunen hen.

Een woordvoerder van de familie in Nederland kan het bericht overigens nog niet bevestigen.