Alle wethoudersposten Rotterdam nu gevuld

De wethoudersploeg van Rotterdam is compleet. Adriaan Visser en Pex Langenberg zijn namens D66 Rotterdam voorgedragen voor het nieuwe college van Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA. Dat hebben de sociaal-liberalen maandag bekendgemaakt. De wethouders van Leefbaar en CDA waren vorige week al bekend.

Adriaan Visser, directeur kennisorganisatie Platform 31, krijgt namens D66 de portefeuille financiën, cultuur en sport. Topambtenaar op het ministerie van Infrastructuur en Milieu Pex Langenberg gaat zich bezighouden met duurzaamheid, mobiliteit, haven, bestuur en organisatie.

Voor Leefbaar Rotterdam krijgt Ingeborg Hoogveld, oud-journalist en communicatieadviseur, de portefeuille stedelijke ontwikkeling en integratie. Maarten Struijvenberg is sinds 2010 raadslid voor Leefbaar Rotterdam en wordt in het nieuwe college verantwoordelijk voor werkgelegenheid en economie. Partijleider van de leefbaren Joost Eerdmans krijgt de portefeuille veiligheid, buitenruimte en dierenwelzijn.

CDA-leider Hugo de Jonge is de enige wethouder namens de christendemocraten. Hij wordt verantwoordelijk voor de beleidsterreinen onderwijs, jeugd en zorg.

Het nieuwe stadsbestuur van Rotterdam zet fors in op veiligheid, meer zeggenschap voor Rotterdammers en een betere integratie van mensen van buitenlandse afkomst. Daarnaast krijgt het onderwijs meer geld en moet het aantal mensen in de bijstand flink omlaag.