180 uur taakstraf voor ontucht met tiener

Een 37-jarige man uit Aarle-Rixtel is maandag veroordeeld wegens seksueel misbruik van een minderjarig meisje. De rechtbank in Den Bosch legde hem een taakstraf van 180 uur op en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand.

De man pleegde tussen februari 2011 en februari 2013 verschillende keren ontucht met de tiener. Het ging vooral om kussen en betasten. Hij kende haar van de carnavalsvereniging in Bakel.

De rechter legt een zwaardere straf op dan de officier van justitie had geëist. De eis van 120 uur werkstraf en een maand voorwaardelijk is volgens de rechtbank onvoldoende straf voor wat het meisje is aangedaan. De dader was een vriend van de familie en heeft zodoende niet alleen haar lichamelijke integriteit, maar ook het vertrouwen geschonden.

De advocaat van de Brabander vroeg om vrijspraak omdat er niet genoeg bewijzen zouden zijn die de verklaringen van het meisje ondersteunen. Ook zouden de gebeurtenissen na zijn arrestatie grote impact op het leven van de man hebben gehad. Zo moest hij uit zijn woonplaats verhuizen. De rechter ging hier echter niet in mee.

De 37-jarige man moet ook een schadevergoeding van zo'n 820 euro betalen.